De Praktijk deel-2
Zoals al omschreven in de FR-Portable zou er een test 6 komen. Dit is niet helemaal een test geworden, maar de aanpassingen voor de bevestiging van de antenne. Deze is geheel geheel veranderd. Compacter, universeler en vooral makkelijker in het gebruik. Ook de constructie van de antenne is aangepast. Dit resulteert nu in een gedemonteerd antenne van ongeveer 60cm lang.

Gedurende de testen is er veel veranderd. De antennevoet is aangepast. Ik heb eerste de antenne steun met de zwarte twee delige beugels aangepast zodat deze op mijn antenne steun bevestigd kon worden.
Als portabele mast gebruikte ik een driepoot van een projectie scherm. Dit komt nog uit de tijd van de dia- , overheadprojector. Het scherm verwijderd en de aan de bovenzijde iets ingekort. Resultaat is een tweedelige poot die ongeveer 2.5m boven de grond staat. Dit heeft als enige nadeel dat dit ingeschoven ongeveer 1,75m is en dat is behoorlijk groot om mee te nemen op vakantie. Daarbij weegt dit ook behoorlijk zwaar. Maar hij staat wel zeer stabiel. Ik blijf dit wel thuis gebruiken, maar voor de vakantie moet ik nog wel wat anders bedenken.
Ook wilde ik eigenlijk iets anders voor de bevestiging van de antenne, een meer universelere voet die ook iets kleiner is en waar ik later ook andere antennes eenvoudig op kan monteren.
Nou kan ik wel een heel verhaal ophouden hoe ik het een en ander gemaakt heb, maar ik denk dat de foto’s het geheel in één keer duidelijk maken.
(C)2022 PA3FRP / Laatst bijgewerkt : 21-juni-2022